Retete de vara: Este un pandispan pe care-l fac fara praf de copt, imi iese pufos tot timpul. Pandispan cu cirese
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma, iar pe final se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mai bat pana se face o compozitie ca de bezele aproape.
La compozitia de albusuri, se adauga galbenusurile treptat, apoi coaja de lamaie de rasa.
La sfarsit se pune faina treptat, presarandu-se, impreuna cu un praf de sare si se amesteca usor cu o spatula de jos in sus avand grija sa ramana pufos si aerat aluatul.
Se pune compozitia intr-o tava de copt dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Ciresele se spala si li se scot samburii, dupa care se pun in tava peste blat.
Se da tava la cuptor, la foc mediu, pentru circa 30-40 de minute sau pana se rumeneste blatul si trece proba scobitorii.
Prajitura se taie dupa ce s-a racit.