Desert pandispan cu iaurt, branza si visine

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 13 Iun 2017 | 7070 vizualizari

 

Atat de pufos, umed si bun este acest pandispan (si dulce-acrisor)... pot confirma bucatarasii care l-au gustat la picnic :D

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 140 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 150 g iaurt grecesc (10% grasime)
  • esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 1  plic de praf de copt (10 g)
  • 500 g visine fara samburi din compot
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan cu iaurt, branza si visine:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea.

Galbenusurile, uleiul, branza pufoasa cu smantana, iaurtul si esenta de vanilie se amesteca, se toarna peste compozitia cu albusuri si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula din silicon. Doua treimi din visine se incorporeaza in aluat, dupa care compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Peste pandispan se presara restul de visine, apoi se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca inainte de servire. Se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu iaurt, branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise