Desert orez cu prune

de Lau in Dulciuri, 2 Mar 2018 | 4760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune uscate
  • 300 g orez
  • 100-150 g zahar
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu prune:

Orezul il fierbem in apa cu sare, il scurgem si il trecem pe sub un jet de apa rece.

Spalam prunele, dupa care le fierbem in apa cat sa le acopere, cateva clocote, le scurgem de apa, lasam sa se raceasca, le taiem bucati (sau le lasam intregi). 

Intr-o cratita topim zaharul pana ce se caramelizeaza. Adaugam untul si 200 ml apa, amestecam continuu pana ce se dizolva zaharul.

Adaugam orezul, prunele tocate, amestecam, adaugam coaja de lamaie, scortisoara, esenta dupa gust, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota Diplomat, cu portocale