Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Feb 2018 | 3673 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foietaj din comert
  • 150 gr. unt la temperatura camerei
  • 2 linguri zahar pudra
  • cca 50 gr. nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos:

Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra.

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C.

Aluatul foietaj la temperatura camerei se intinde pe masa de lucru, apoi se unge cu unt amestecat cu zahar pe intreaga suprafata.

Prearam fulgii de nuca de cocos peste unt.

Impartim apoi (cu ajutorul unui pinten de decupat aluatul) foaia in 15 fasii pe lungimea aluatului, vezi foto, apoi rulam simultan capetele fiecarei fasii pana cand acestea se vor intalni la jumatate.

Asezam ochelarii astfel obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt, apoi coacem desertul la 200 grade C, folosind functia de coacere cu ventilatie, pana cand acestia capata aspect de rumen si untul topit se caramelizeaza in tava.

Lasam la racit in tava, apoi servim.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

11.02.2018, 14:55

navidad_2017 1

11.02.2018, 18:52

Ce idee grozava! Pe cat de simplu de facut, pe atat de deliciosi! Am presarat pe foaie si cubulete de coaja zaharisita de citrice si le-am facut in forma de melcisori (ochelari mi s-a parut prea complicat). Am dublat cantitatile si Jumatate s-au mancat aseara, inca din tava (caldute), restul au fost "rase" astazi, la micul dejun. Multumim ptr reteta!

madi_marin 1

11.02.2018, 19:01

deliciosi!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta simpla cu mere