Desert negresa de post cu gem

de robert_b in Prajituri, 6 Oct 2021 | 9283 vizualizari

 

Cea mai bună negresă de post pe care am pregătit-o vreodată! Este moale şi are o textură ciocolatoasă, perfectă. Se face din ingrediente puţine, la îndemâna oricui. Musai s-o încercaţi şi voi! Eu am văzut reţeta la Madeline.

 

INGREDIENTE

  • 270 g făină
  • 400 g gem de prune
  • 250 mL lapte vegetal
  • 125 mL ulei vegetal
  • 120 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • esenţă de rom
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post cu gem:

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de sodiu, zahărul, praful de sare şi pudra de cacao. Amestecăm până când ingredientele sunt încorporate.

Compoziţia se toarnă într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Prăjitura se coace pentru 40-45 de minute la 170 de grade C. Se face testul cu scobitoarea. După ce s-a răcit, negresa se feliază şi se glazurează cu ciocolată topită sau se pudrează cu zahăr.

TIPS-URI

1

Se pot adăuga nuci sau stafide.

2

Se pot adăuga şi fructe uscate, precum caise sau merişoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă