Desert la pahar

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Ian 2013 | 5824 vizualizari

 

Crema de zahar ars,simpla,repede de facut si delicioasa.Balamuc la pahar,asa ii zice tatal meu si de mici copii ne amuzam copios.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 7 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • 4 linguri de zahar pt.ars
  • un vas de yena
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar:

Cele 4 linguri de zahar se caramelizeaza si se imbraca peretii vasului,se lasa la racit.Separat batem ouale cu zaharul bine,adaugam laptele si esenta de rom ( am incercat si cu o cogniac,e buna).Aceasta compozitie se toarna in vasul tapetat cu zahar ars si se da la cuptor,cca 30 min la foc potrivit( depinde si de cuptorul pe care il aveti,eu atata o tin la cuptor la foc potrivit )

Se poate servi si calda si rece,dupa preferinte cu sau fara frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sbriciolata