Desert la pahar

de laura_n in Prajituri, 31 Mai 2012 | 7012 vizualizari

 

De curand am facut o tarta cu crema de vanilie si capsuni si zmeura. Mi-au ramas niste crema de vanilie,niste zmeura, avem niste biscuiti cu cacao prin casa si mi-a venit ideea sa le transform in alt desert. Asa a luat nastere desertul la pahar, dar a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr biscuiti cacao
  • 100 gr cioco neagra
  • 100 gr zmeura
  • 100 ml smantana dulce
  • 2 lg amaretto (sau lichior migdale)
  • 4 bomboane ciocolata
  • 2 galbenusuri ( pt cata crema ar fi necesara)
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 200 ml lapte dulce
  • esenta vanilie
  • o mana stafide
  • topping cirese/caramel sau ce doreste fiecare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar:

Am batut galbenusurile cu zahar, am pus esenta vanilie,  am adaugat faina si la sfarsit laptele. Am fiert la bain -marie compozitia pana a iesit ca o budinca. 

Am topit ciocolata cu smantana lichida si cu 2 lg amaretto.

Intr-un pahar am asezat un strat de biscuiti rupti bucatele, apoi un strat de crema vanilie, veo 5-6 bucatele zmeura, apoi un strat de ciocolata, o mana stafide, un rest de smantana lichida, o bomboana ciocolata si apoi niste zbucatele de zmeura iar. Am turnat niste topping de cirese (de prin frigider) si voila!

Desertul meu era gata! L-am dat la frigider pentru vreo 2 ore si apoi l-am savurat cu niste prieteni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură la pahar