Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 21 Mai 2018 | 2797 vizualizari

 

Am vrut să încerc o îngheţată fără ouă şi care să fie gata repede, aşa că am optat pentru lapte condensat, frişcă, cafea, ness şi ciocolată.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte condensat,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • 1 linguriţă cafea solubilă,
  • 1 linguriţă cafea măcinată,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 linguriţă zahăr vanilat Bourbon,
  • 50 g ciocolata neagră,
  • 50 g ciocolată cu lapte,
  • 50 g ciocolată albă
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de cafea si ciocolata:

 

Într-un vas înalt se bate cu mixerul frişca lichidă cu laptele condensat, când devine pufoasă, se adaugă zahărul (mai mult sau mai puţin după gust), zahărul vanilat Bourbon, cafeaua măcinată, cafeaua solubilă şi se mai bate un pic până devine consistentă, dar să nu fie vârtoasă. Se toarnă în pahare de unică folosinţă, se ornează cu ciocolată asortată răzuită şi se dă la congelator. Din cantiăţile de mai sus eu am obţinut 7 pahare cu îngheţată.

 

Timp de pregătire: aprox 15 min

Porţii: 7

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/inghetata-de-cafea-si-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]