Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 21 Mai 2018 | 2727 vizualizari

 

Am vrut să încerc o îngheţată fără ouă şi care să fie gata repede, aşa că am optat pentru lapte condensat, frişcă, cafea, ness şi ciocolată.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte condensat,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • 1 linguriţă cafea solubilă,
  • 1 linguriţă cafea măcinată,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 linguriţă zahăr vanilat Bourbon,
  • 50 g ciocolata neagră,
  • 50 g ciocolată cu lapte,
  • 50 g ciocolată albă
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de cafea si ciocolata:

 

Într-un vas înalt se bate cu mixerul frişca lichidă cu laptele condensat, când devine pufoasă, se adaugă zahărul (mai mult sau mai puţin după gust), zahărul vanilat Bourbon, cafeaua măcinată, cafeaua solubilă şi se mai bate un pic până devine consistentă, dar să nu fie vârtoasă. Se toarnă în pahare de unică folosinţă, se ornează cu ciocolată asortată răzuită şi se dă la congelator. Din cantiăţile de mai sus eu am obţinut 7 pahare cu îngheţată.

 

Timp de pregătire: aprox 15 min

Porţii: 7

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/inghetata-de-cafea-si-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]