Desert inghetata cu rom, cacao si cafea

de Ancutsa in Dulciuri, 29 Aug 2020 | 2408 vizualizari

 

Un desert cu aromă de vacanță sau concediu. Am aromat-o cu rom, cacao și cafea, a ieșit tare bună!
Pentru că am uitat să scot din timp ingredientele din frigider, nu am mai încălzit laptele, ci am lucrat cu toate reci, important este să aibă aceeași temperatură.

 

INGREDIENTE

  • 5 gălbenuşuri
  • 5 ml îndulcitor
  • Un praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 270 ml frişcă lichidă
  • 2 lingurițe cacao
  • 1 linguriță cafea solubilă
  • ½ linguriță esență de rom Coseli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu rom, cacao si cafea:

 

Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele (să aibă aceeași temperatură cu ouăle), cacaoa, cafeaua și romul și bați bine cu telul, să omogenizezi.

Fierbi amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor. Va căpăta consistență de la cacao, comparativ cu cea de bază, doar cu vanilie. Nu va arăta ca o budincă, însă îți vei da seama, amestecând în ea că e suficient legată. Dai deoparte, punând repede cratița într-o cratiță mai mare cu puțină apă rece cu gheață, ca să oprești fierberea și să nu se brânzească.

Lași la răcit.

Bați cu telul frișca lichidă, dar mult mai moale.

Încorporezi treptat frișca în crema de înghețată, amestecând cu telul.

Transferi într-o casoletă și dai la congelator.

 

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/inghetata-cu-rom-cacao-si-cafea.html

TIPS-URI

1

Pentru a o putea pune în cupe, nu aștepta să înghețe complet, ci verific-o la fiecare jumătate de oră, amestecând în ea, pentru a scăpa de acele de gheață. Când înghețata se poate lua bine cu cupa de înghețată, adică nu e nici moale, nici tare, atunci o poți așeza în cornet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu rom, cacao si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu menta si ciocolata