Desert Indiene

de Lau in Dulciuri, 5 Ian 2020 | 3236 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"
cu greu am ajuns si eu la 1400 retete
M-am inspirat de la Papa bun

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • Sirop
  • 150 g apa
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Crema
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 5 g gelatina
  • 40 ml apa
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca
  • o lingurita unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Indiene:

Cojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie data prin razatoare si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.

Cu ajutorul unui posh facem cerculete de cca 5 cm diametru in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc usor pe talpa si le verificam cu scobitoarea.

Intre timp pregatim siropul-punem apa cu zaharul la fiert cateva minute pana ce se formeaza un sirop,adaugam esenta si coaja de portocala,lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-galbenusurile le atem cu zaharul si pe punem pe baie de abur sau intr-o cratita cu fundul dublu si punem pe foc amestecand energic pana ce zaharul e topit si galbenusurile devin spumoase,

Oprim focul adaugam gelatina hidrata cu apa si amestecam pana ce se topeste.punem vasul in altul cu apa rece si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca spuma dup acare aduagam crema de galbenus si mixam pana ce se omogenizeaza si devin o  crema densa.

Fiecare fursec il trecem prin sirop,sprintem crema cu ajutorul unui posh,adaugam cate un fursec deasupra insiropat,sprintem iara crema si dam la rece cat pregatim glazura.

Intr-un ibric adaugam ingredientele si punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste si se omogenizeaza.

Lasam sa se tempereze si cu o lingura punem deasupra pe fiecare prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Indiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si crema de nuci