Desert iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie

de Bucataras Diana in Dulciuri, 24 Apr 2018 | 2206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g prune uscate
  • 16 linguri de zahar (300 g)
  • 1200 g branza de vaci
  • coaja rasa de la 2 portocale 
  • 2 rodii
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri de faina (200 g)
  • 10 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie:

Punem prunele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom pentru circa 30 de minute, apoi le punem la scurs. Scoatem semintele de rodii si le punem si pe acestea la scurs. Separam galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul,coaja de lamaie,esenta de vanilie si de rom.Omogenizam compozitia.Tocam prunele cubulete si le amestecam cu compozitia de galbenusuri si branza.Adaugam si semintele de rodie si omogenizam apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.Batem albusurile spuma cu un praf de sare si amestecam cu grija spuma in compozitie. Ungem formele cu putin unt, turnam compozitia si le dam la cuptorul incins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi scadem putin temperatura (pana la 160 grade) si lasam aproximativ 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea. Inainte sa servim, lasam sa se raceasca incet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert iepurasi de pasca cu prune uscate si rodie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (10)

Bucataras Diana 1

24.04.2018, 19:14

Cleme, prunele se plictiseau prin frigider singurele. Culemea e ca au fost buni iepurașii cu prune

dantes 1

25.04.2018, 19:37

Super!

mirela0911 1

25.04.2018, 22:37

Ce dragalasi sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

ieri la 09:54

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

pe 12.03 la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Racheta de tenis