Desert gogosi berlineze

de - Andreea - in Dulciuri, 6 Iul 2014 | 55649 vizualizari

 

Ador gogosile...imi aduc aminte de copilarie. De aceasta data am incercat gogosile berlineze dupa reteta Mihai.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba tip '00'
  • 4 galbenusuri
  • 50 gr drojdie proaspata (2 cuburi )
  • 100 gr zahar
  • 550 ml lapte
  • 100 gr unt (sau margarina)
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra 
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi berlineze:

Amestecam intr-un bol drojdia maruntita cu zaharul si laptele caldut ( NU fierbinte ! ).

Adaugam galbenusurile in bolul cu drojdie si amestecam bine. Untul il topim si il lasam apoi sa se raceasca si il adaugam in bol.

Amestecam ingredientele bine cu ajutorul unui tel.

Separat amestecam faina cu sarea si o adaugam in bol si framantam pana obtinem un aluat neted si elastic. Acoperim si lasam la dospit la loc cald. 

Cand aluatul a dospit il punem pe masa si il mai framantam putin pentru a scoate aerul din el. Impartim aluatul in 50 bucatele. Le rotunjim intre palme si le asezam pe patratele de hartie de copt.

Acoperim gogosile si le lasam la dospit inca o ora (cel putin) .

Punem ulei intr-o tigaie mai adanca si lasam sa se incinga bine.

Prajim gogosile pe ambele prarti si le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Pudram cu zahar pudra dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat