Desert galuste cu gem de caise

de Constelatialeu in Prajituri, 18 Iul 2022 | 3446 vizualizari

 

Mi-a venit pofta de galusti, dar sa le umplu cu gem de caise. M-am apucat sa caut o alta reteta decat cea pe care o faceam de obicei si Nea Gogu mi-a scos in cale pe Laura Laurentiu, am intrat pe reteta si am zis sa incerc si eu reteta, in cartofi a pus si gris si faina.

 

INGREDIENTE

  • cca 600 g cartofi albi ( din cei pentru piure)
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 60 g gris ( in reteta scria sa fie gris cu granulatie mai mare, eu n-am avut)
  • un praf de sare
  • 1 lingura de ulei
  • 40 g unt cu 82% grasime
  • 150 g pesmet
  • zahar tos- dupa gust
  • scortisoara macinata
  • gem de caise sau caise ( eu prefer gemul in loc de caise sau prune)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu gem de caise:

Am pus sa fiarba cartofii in coaja. Cat timp au fiert cartofii am pregatit pesmetul, am pus intr-o tigaie uleiul sa se incinga, am adaugat untul . Cand untul s-a topit am adaugat pesmetul si am amestecat continuu pana ce a inceput sa se rumeneasca. Am adaugat zaharul si scortisoara si am stins focul . Cartofii fierti si raciti i-am curatat apoi i-am pasat bine. Am adaugat un praf de sare si cele doua oua, am omogenizat, apoi am incorporat grisul si faina. Am obtinut un aluat mai moale, se lucreaza un pic mai greu cu el dar ies galustile mai bune. Am format bilute pe care le-am aplatizat, am pus gem in mijloc ( de preferat sa fie un gem mai tare, al meu a fost mai moale un pic) si am format galusca . Am pus la fiert apa, cand a inceput sa clocoteasca am pus galustile la fiert, cand se ridica la suprafata se mai lasa sa fiarba cca 4-6 min, cat sa fiarba grisul din aluat. Se scot galustele cu un spumar se tavalesc prin pesmet si se servesc cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Panacris 1

24.07.2022, 19:48

Asa le fac si eu cu gris si faina!

Rocsi 1

24.07.2022, 20:35

Bine mai arata...Ii trimit pe ai mei la tine!

miki_a 1

24.07.2022, 20:47

Waw, cum arată de bineee...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata (la rece)