Desert fursecuri spritate

de Criss in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 70459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 550 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 150 g rahat asortat + -ganache de ciocolata
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri spritate:

Amestecam faina cu praful de copt si zaharul pudra, adaugam untul, smantana, ouale si aromele si framantam un aluat moale, dar nelipicios.

Punem aluatul in masina de tocat carne, atasam forma pentru fursecuri/biscuiti, facem fursecurile sub forma de bastonase, potcoave sau cerculete. In fiecare cerc punem cate un cubulet de rahat. Asezam fursecurile in tava pe hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit, 20-25 minute. Nu trebuie lasate mai mult pentru ca devin uscate si tari. Le verificam si cand vedem ca sunt aurii pe partea de jos, le scoatem si le pudram cu zahar.

Pe cele rotunde le-am spritat cu ciocolata neagra topita. Pe celelalte le-am dat prin ganache si prin fulgi de cocos.

Pentru ganache am amestecat in proportii egale frisca lichida si ciocolata neagra. Am topit ciocolata, am adaugat frisca si am amestecat, apoi am inmuiat fursecurile in ciocolata si le-am tavalit prin fulgi de cocos.

Se pastreaza foarte bine in cutii de tabla pentru fursecuri, chiar si doua saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri spritate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Emy