Desert fursecuri fragede cu mere

de lucy2002 in Dulciuri, 18 Noi 2019 | 4683 vizualizari

 

O reteta simpla si rapida, ies niste fursecuri aromate  si fragede de se topesc in gura.  M-am inspirat de la AdyGio Kitchen si ii multumesc pentru reteta.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 125 gr unt la temperatura camerei
  • 125 gr zahar
  • 2 oua
  • 20 ml ulei
  • un plic praf de copt
  • 2 lingurita de esenta de vanilie
  • 2-3 mere potrivite taiate cubulete
  • 1\2 lingurita de scortisoara
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri fragede cu mere:

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine crema. Adaugam praful de sare si incorporam pe raind cate un ou mixand in continuare. Adaugam uleiul si esenta de vanilie mai mixam 30 secunde. Faina se amesteca cu praful de copt. Adaugam faina in ploaie si amestecam pana o incorporam toata. Compozitia este gata.

Merele spalate si taiate cubulete le prasaram cu scortisoara si le adaugam in compozitie si amestecam totul.

Cu ajutorul lingurei de inghetata portionam aluatul si formam fursecurile, asezandu-le in tava cu hartie de copt.

Tava o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30-25 minute sau pana se rumenesc deasupra. Dupa ce se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se pudreaza cu zahar vanilat.

 

TIPS-URI

1

daca doriti puteti sa curatati merele de coaja, eu am avut mere din livada noastra si nu au fost stropite

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri fragede cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura neagra cu visine si crema de unt cu bezea elvetiana