Desert fursecuri cu ovaz, ciocolata si merisoare

de Oana in Dulciuri, 28 Sep 2017 | 5522 vizualizari

 

Fursecurile fragede cu ovaz, ciocolata si merisoare sunt la fel de binevenite in perioda Craciunului, dar si in restul anului, de cate ori ai pofta sa rontai ceva.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina alba
  • 200 g faina de ovaz
  • 50 g tarate de ovaz
  • 250 g unt moale
  • 300 g zahar brun
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 100 g miez de nuca
  • 80 g ciocolata neagra
  • 100 g merisoare
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu ovaz, ciocolata si merisoare:

Mai intai, mixeaza untul moale cu zaharul, pana devine cremos. Pune apoi pe rand cate un ou, mixand in continuare. Adauga vanilia.

Amesteca intr-un bol faina alba, faina de ovaz, taratele de ovaz, un praf de sare si praful de copt. E mai simplu sa amesteci ingredientele daca folosesti un robot de bucatarie. Adauga putin cate putin in compozitie si mixeaza la viteza mica, pana se incorporeaza bine.

Muta amestecul intr-un bol si pune miezul de nuca, ciocolata si merisoarele, apoi omogenizeaza lejer cu o spatula. Cu ajutorul unei linguri, pune gramajoare de aluat in tava, pe hartie de copt si lasa putin spatiu intre ele, ca sa nu se lipeasca.

Coace fursecurile la 180 de grade C, cam 15 minute, pana se umfla usor si se rumenesc putin la baza. Scoate-le cu grija, cu o spatula, si lasa-le la racit.

Fursecurile cu ovaz sunt foarte fragede si absolut delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu ovaz, ciocolata si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa ciocolatoasa cu banane