Desert fursecuri cu lamaie

de _Alina_ in Prajituri, 27 Iun 2014 | 12697 vizualizari

 

V-am adus fursecuri aromate, de post. "Lamaioasele" astea (vorba fiica-mii) sunt delicioase si mi-a parut rau ca n-am facut mai multe.

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina de grau
  • 100 g zahar
  • 5 g praf de copt
  • coaja de la 3 lamai (30 g)
  • zeama de la o lamaie mare (70 ml)
  • 1 lg cu varf pudra de portocale (optional)
  • 75 g ulei de plamier
  • 50 ml apa rece
  • 30-50 g faina de grau (pentru modelat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu lamaie:

1. Cerne faina intr-un vas si pune toate ingredientele uscate (zahar, pudra de portocale, praf de copt, coaja de lamaie) peste ea. Amesteca, apoi adauga apa rece, uleiul si sucul de lamaie. Amesteca cu o lingura apoi framanta bine 2-3 minute. Acopera vasul cu aluat si lasa-l sa se odihneasca 30 min.

2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius.

3. Imparte aluatul in 2 si intinde-l intr-o foaie de 0.5-1 cm grosime. Taie apoi aluatul in fasii (dreptunghiuri de 7-8 cm x 2-3 cm), transfera-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptor pentru 8-10 minute (depinde de cat de rumene le vrei).

 

TIPS-URI

1

Pentru o omogenizare mai rapida ar fi ideal sa rasniti zaharul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braduti umpluti