Desert de iarna

de danakarin in Dulciuri, 9 Ian 2013 | 3470 vizualizari

 

L-am numit asa pentru ca iarna este de fapt sezonul citricelor la noi, chiar daca le gasim tot anul. Reteta o am de la sotia tatalui meu care e o gospodina grozava.

 

INGREDIENTE

  • Fructe de grapefruit
  • sau pomello
  • un paharel de 100 ml de lichior de portocale
  • un pahar de smantana pentru frisca
  • 100 g de migdale taiate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert de iarna:

Putem alege mai multe feluri de citrice, grapefruit roz si galben, pomello, ce ne este la indemana.

Cojim si filetam fructele indepartand cu grija pielitele. Avem de asemenea grija sa pastram zeama care rezulta din acest porcedeu, si sa nu zdrobim prea tare feliie rezultate.

Amestecam intr-un bol fructele cu sucul lor si lichiorul de portocale. Daca facem acest desert pentru copii putem fierbe sucul cu un pic de apa si zahar. Lasam sa se marineze la rece cam o ora, timp in care batem frisca si o indulcim dupa gust. Prajim migdalele intr-o tigaie antiadeziva, fara grasime, le lasam sa se raceasca. Punem fructele in cupe, ornam cu frisca si migdale. Gata! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

danakarin 1

09.01.2013, 15:41

Ma bucur cava place! Multzumesc pentru aprecieri!

Teo 1

09.01.2013, 21:56

arata bine !

danakarin 1

10.01.2013, 00:35




COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe cu caramel si frisca