Desert cu mere si mascarpone

de cristina1985 in Dulciuri, 5 Noi 2018 | 3005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mere
  • 40 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar cu caramel
  • 2 lg apa
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g crema de branza cu vanilie
  • 150 g crema de branza cu mere si stafide
  • 1/2 pachet biscuiti digestivi (de 400 g )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere si mascarpone:

Merele se curata de coaja. Apoi, fiecare se taie in doua, apoi in patru. Se elimina cotorul (la fiecare sfert de mar)  cu unt cutit, dupa care taiati in cubulete mici.

Peste merele taiate se pun 2 lg de apa, zaharul pudra si zaharul cu caramel si se fierb 20-30 minute, pana scade lichidul (nu mai putin de 20 minute). Amestecati, in tot acest timp. Apoi, se lasa la racit.

Crema de mascarpone se amesteca cu cele doua tipuri de branza.

Se pregatesc cupele sau paharele. Se rup in maini biscuitii ( sau se zdrobesc putin, cu un sucitor). Fiecare decide cat pune, in functie de marimea paharelor. Urmeaza compozitia de mere calite, crema, iar biscuiti, mere si crema de mascarpone. Se orneaza cu merele calite ramase.Se pastreaza la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si stafide