Desert cremos cu portocala

de Rocsi in Dulciuri, 15 Ian 2012 | 5222 vizualizari

 

Un desert simplu,delicios si pe care il dedic lui Cristi pentru gestul facut!!!Multumesc Cristi!!!

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 40 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 portocala
  • 2 linguri suc de portocala
  • piscoturi
  • bombonele decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremos cu portocala:

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat.

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pana devin lucioase.

Incorporam si faina in ploaie,apoi sucul de portocala.

Cand laptele incepe sa fiarba il tragem de pe foc si punem compozitia de galbenusuri.

Amestecam bine cu un tel,apoi punem iar pe foc,si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Cand e gata o luam de pe foc.

Dam coaja de portocala pe razatoarea mica ,iar portocala o facem feliute,apoi o taiem cubulete.

In crema adaugam o lingurita coaja de portocala rasa si cuburi de portocala.

Amestecam usor.

Pregatim niste cupe.

Pe fundul lor punem cate un piscot sfaramat,apoi turnam crema.

Mai punem cate un piscot ,taiat pe jumatate,in fiecare cupa,iar deasupra niste bombonele .

Dam la rece ,apoi servim.

O crema delicioasa,cu gust de portocala ce poate fi consumata asa,sau se pot umple tarte,gogosi,rulouri etc!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremos cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]