Desert crema de zahar ars

de Lau in Prajituri, 17 Ian 2021 | 4627 vizualizari

 

 
"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 l lapte
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • Caramel
  • 150 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars:

Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem.

Tragem cratita de pe foc si inclinam cratita, invartind-o, astfel incat sa tapetam fundul si peretii cratitei.

Intr-un vas mixam ouale cu zaharul si sarea pana ce se topeste.

Adaugam treptat laptele rece, zaharul vanilat, esenta de vanilie si mixam pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in cratita peste caramel.

Cratita o adaugam intr-o tava mai mare ca cratita cu apa rece, sa nu fie pana sus pentru ca vom mai adauga pe parcus apa.

Apa vom adaugam cate 50 ml din 10 min in 10 min.

Dam tava la cuptorul incalzit la 170 grade C, cca 50 min.

Lasam sa se raceasca la temperatura cemerei, dupa care o dam la rece pana a 2 zi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada