Desert crema de capsuni la cupa

de RODIMUR in Dulciuri, 26 Apr 2018 | 3602 vizualizari

 

A venit vremea căpșunilor, așa că am preparat rapid o cremă delicioasă la cupe, desertul preferat pentru zilele calde...
Prima dată am făcut această cremă anul trecut, după ce am găsit această rețetă pe net și pentru că a ieșit bine, am modificat-o doar foarte puțin ...(http://clickpoftabuna.ro/slider-ul-de-pe-prima-pagina/crema-de-capsuni-la-pahar/index.html)
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 4 cupe de cremă de căpșuni.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de căpșuni
  • 200 ml de lapte dulce
  • 25 grame de zahăr tos
  • 1 plic de vanilie
  • 25 grame de amidon alimentar
  • 2 albușuri proaspete
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • Pentru decor:
  • pepite de ciocolată
  • căpșuni feliate
  • ornamente de decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de capsuni la cupa:

Căpșunile se spală bine sub jet de apă și se pun la scurs.

Se amestecă bine zahărul, vanilia și amidonul și se subțiază cu laptele dulce (fiert). Se dă compoziția la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit, amestecând din când în când compoziția.

Când căpșunile s-au scurs de apă se mixează, pentru a obține un pireu.

Cele două albușuri (neapărat foarte proaspete!) se mixează spumă tare, cu două linguri de zahăr pudră,

Se amestecă spuma de albușuri cu pireul de căpșuni și apoi se adaugă și compoziția de lapte, zahăr și vanilie, răcită, între timp, până ce se omogenizează.

Se toarnă în cupe și se decorează cu: pepite de ciocolată, felii de căpșuni, ornamente decor... Se dau cupele la frigider și crema de căpșuni se servește când este rece.

TIPS-URI

1

Nu faceți cremă de căpșuni decât pentru consumul imediat.

2

Folosiți albușuri foarte proaspete.

3

Crema de căpșuni se ține la frigider, până ce se răcește și apoi se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de capsuni la cupa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema de vanilie