Desert cozonac Rozenkrantz

de Adrianele in Dulciuri, 22 Dec 2020 | 1131 vizualizari

 

Rețete festive de iarnă

 

INGREDIENTE

  • 400 g făină,
  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • vanilie
  • 50 g unt
  • 1/2 cană nucă măcinată
  • 25 g drojdie
  • 1 cană lapte cald
  • 3 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac Rozenkrantz:

     Amesteci laptele cald cu drojdia și o lingură zahăr și lași să crească.

Făina o amesteci cu sarea, zahărul și pui 2 ouă întregi peste ea și o amesteci. Adaugi uleiul și frămânți un aluat elastic din toate ingredientele.

Întinzi o foaie pe care o ungi cu unt, presari nuca măcinată amestecată cu vanile și zahăr. Rulezi aluatul și-l tai bucăți egale.

Prepari un sirop de zahăr cu apă, unt și zahăr într-o oală în care vei coace cozonacul. Ungi pereții oalei cu sirop și așezi bucățile în formă de floare. Lași la dospit 1 oră și apoi îl coci până se rumenește.

După ce s-a copt, îl pui într-o farfurie plată deoarece se va lipi de oală când se va răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Rozenkrantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Carmen