Desert cozonac Rozenkrantz

de Adrianele in Dulciuri, 22 Dec 2020 | 1434 vizualizari

 

Rețete festive de iarnă

 

INGREDIENTE

  • 400 g făină,
  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • vanilie
  • 50 g unt
  • 1/2 cană nucă măcinată
  • 25 g drojdie
  • 1 cană lapte cald
  • 3 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac Rozenkrantz:

     Amesteci laptele cald cu drojdia și o lingură zahăr și lași să crească.

Făina o amesteci cu sarea, zahărul și pui 2 ouă întregi peste ea și o amesteci. Adaugi uleiul și frămânți un aluat elastic din toate ingredientele.

Întinzi o foaie pe care o ungi cu unt, presari nuca măcinată amestecată cu vanile și zahăr. Rulezi aluatul și-l tai bucăți egale.

Prepari un sirop de zahăr cu apă, unt și zahăr într-o oală în care vei coace cozonacul. Ungi pereții oalei cu sirop și așezi bucățile în formă de floare. Lași la dospit 1 oră și apoi îl coci până se rumenește.

După ce s-a copt, îl pui într-o farfurie plată deoarece se va lipi de oală când se va răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Rozenkrantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit