Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

de Lau in Dulciuri, 16 Iul 2017 | 3386 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100g unt
  • 25 g drojdie
  • 150 g zahar
  • esenta de portocala
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • Umplutura
  • 100 g nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 2 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos:

Aluat-Intr-un bol, adaugam drojdia, o lingurita zahar, o lingura de faina si 50 ml lapte, amestecam bine si lasam sa creasca 10 min.

Cernem faina intr-un bol mai mare, facem o adancitura, adaugam ouale batute cu zaharul ramas, laptele caldut, coaja de portocala, esenta si amestecam bine, adaugam amestecul de drojdie. Framantam, adaugand treptat untul topit si racit putin.

Framantam aluatul pana ce devine omogen si nu se lipeste de maine, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca pana ce isi dubleaza volumul.

Umplutura-intr-un bol, amestecam nuca de cocos cu zaharul, stafidele, coaja de lamaie.

Impartim aluatul in 2, intindem aluatul in forma dreptunghiulara, adaugam amestecul de nuca de cocos (sa ne ajunga si pentru cealala bucata de aluat) si rulam, nu foarte strans.

Daca dorim, putem sa impletim cele 2 bucati de aluat sau sa asezam in tava fiecare bucata.

Le acoperim si lasam sa se odihneasca 15 min, le ungem cu galbenusul amestecat cu zaharul si laptele.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos, cca. 50 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]