Desert Cozonac cu nuca si ciocolata

de gaby_gabytza in Prajituri, 5 Feb 2019 | 2656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 700 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • lapte
  • sare
  • 100 g zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • esenta de rom
  • umplutura
  • ciocolata
  • nuca
  • 50 g unt
  • uns
  • 3 linguri lapte
  • 1 galbenus
  • nuca macinata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Cozonac cu nuca si ciocolata:

Pregatim maiaua din drojdie, 50 ml lapte caldut si zaharul. Cernem faina iar in mijloc facem o gropita in care adaugam untul topit, ouale batute, esenta si maiaua pregatita anterior. Presaram sare deasupra dupa gust si incepem sa framantam, iar treptat mai adaugam lapte caldut pana rezulta un aluat elastic si nelipicios. Dam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cat timp creste aluatul pregatim umplutura. Punem la topit untul impreuna cu ciocolata si dam un pic la racit.

Dupa ce a crescut impartim aluatul in 4. Luam fiecare bucata si o intindem, o ungem cu ciocolata si deasupra presaram miez de nuca macinat. Rulam bucata de aluat si procedam la fel si cu restul.

Pregatim 2 tavi de cozonac le ungem cu ulei si adaugam cate 2 rulouri in fiecare tava. Ungem cozonacii cu galbenusul batut cu laptele, iar deasupa adaugam miez de nuca macinat si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Cozonac cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

dantes 1

06.02.2019, 17:21

Gustos!

Lau 1

06.02.2019, 19:11

Rocsi 1

06.02.2019, 19:44

Mmmmm, ce deliciu! Imi place foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de caise si crema de mascarpone