Desert cornuri cu dulceata de smochine

de Rahela Velicu in Prajituri, 4 Noi 2021 | 2578 vizualizari

 

Ce faci cand primesti un borcan cu dulceata delicioasa? Cornuri pufoase! :) 

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 2 oua,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 100 g zahar,
  • 50 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • dulceata
  • seminte de susan,
  • faina cat cuprinde pentru un aluat moale si nelipicios (aprox. 500 g de faina )
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu dulceata de smochine:

Se topeste  untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.

Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.

Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.

Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.

Se lasa la dospit 50-60 de min. Eu l-am pus in cuptorul cu microunde cu usa inchisa.

Se intind foi subtiri , se taie in triunghiuri si se pune dulceata. Se strang capetele si se ruleaza. Cornuletele nu trebuie sa fie foarte mari ca se umfla foarte mult.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte si se presara susan peste ele.

Se dau la cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc frumos. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Cornuri pufoase in doua culori, cum sa faci acasa cele mai delicioase si pufoase cornuri