Desert cornulete de zapada

de Criss in Prajituri, 24 Dec 2015 | 16380 vizualizari

 

Cornuletele acestea sunt cele mai fragede, mai fine si mai delicate prajiturele pe care vi le puteti imagina. Dupa ce stau 2-3 zile, realmente se topesc in gura. Se umplu de regula cu mac, dar la fel de bine se pot umple si cu nuca sau chiar magiun de prune. Eu le-am facut cu mac pe toate. Ce-i drept sunt cam migaloase, dar sunt foarte spornice pentru ca ies destul de multe.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 380 g faina
  • 2 linguri gris
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • Umplutura: 
  • 200 g mac macinat
  • 110 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete de zapada:

Umplutura: Se amesteca macul macinat cu zaharul pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie apoi se adauga laptele cald si se omogenizeaza. Se lasa deoparte.

Aluat: Faina se amesteca cu grisul, apoi se adauga untul si se amesteca pana devine nisipos. Se adauga smantana si se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Dupa acest timp se scoate aluatul si se intinde pe planseta infainata. Se decupeaza cercuri cu diametru 6 cm, se pune cate o lingurita din umplutura, se pliaza in forma de semicerc apoi se da forma de cornulet asa cum se poate vedea si in imagini. Se pun cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si se coc 25 minute, apoi se tavalesc fierbinti prin zahar pudra. Se pastreaza in cutii de tabla inchise ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Criss 1

26.12.2015, 15:35

Da Rocsi, chiar ca se topesc in gura. Sunt foarte fragede si pe masura ce stau se fragezesc. Numai ca nu prea stau...

Raluca57 1

28.12.2015, 23:03

Le-am făcut, intr-adevar fragede. Aluatul este minunat, se lucrează ușor. Am făcut cu mac, gem, rahat. Sper să reziste 2-3 zile.

Criss 1

29.12.2015, 09:46

Raluca, ma bucur ca le-ai facut. Rezista si doua saptamani si cu cat stau mai mult cu atat devin mai fragede.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem de prune