Desert cornulete cu rahat

de MotanLaOale in Prajituri, 20 Mai 2015 | 32463 vizualizari

 

Incet, incet am mai trecut de un prag de retete adunate cu "truda" , 550 la numar!  Cornuletele sunt foarte bune, am luat reteta de la Buni.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 200 g untura
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 500-550 g faina
  • esenta vanilie
  • 500 g rahat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu rahat:

Se pun 450 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele, drojdia, esenta de vanilie si se framanta.

Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la odihnit la rece 15-20 minute.

Se taie rahatul bucatele dreptunghiulare si se tavalesc in zahar pudra ca sa nu se lipeasca intre ele.

Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Se imparte aluatul in 5 parti.

Se ia o parte si se intinde o foaie subtire de 2-3 mm. Se taie triunghiuri sau dreptunghiuri (cum vreti), se pune o bucata de rahat, se ruleaza si se pune in tava. Eu am intins foaia rotunda si am taiat raze pe care le-am rulat cu rahat.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra cat sunt calde.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sunt bune si cu gem mai tare in loc de rahat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu rahat