Desert cornulete cu branza si nuca

de Lau in Dulciuri, 3 Ian 2019 | 4504 vizualizari

 

Reteta romaneasca
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 cana nuca macinata
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat bourbon de la green sugar
  • esenta de vanilie
  • 200 g branza de vaci
  • 1 praf de sare
  • 200 g unt
  • 100 g untura
  • 1kg faina
  • 1 plic amoniac
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu branza si nuca:

Intr-un bol cernem 500 g faina, adaugam zaharul, sarea, nuca macinata, branza de vaci,amestecam si facem o adancitura in mijloc.

Adaugam ouale, esenta de vaniliea, zaharul vanilat, amoniacul stins in zeama de lamaie si amestecam, adaugam untul si untura.

Incepem sa framantam un aluat omogen, daca este nevoie mai adaugam faina.

Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intindem aluatul pe masa infaina si taiem tringhiuri pe fiecare triunghi adaugam fructe uscate, rahat sau miez de nuca.

Rulam cat mai strans si asezam in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul preincalzit pana ce se rumenesc putin.

Lasam cornuletele sa se racoreasca putin dupa care le tavalim prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu branza si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert bucte cu dulceata de smochine