Desert clafoutis cu struguri

de Catalina L in Prajituri, 9 Noi 2018 | 4314 vizualizari

 

O reteta de sezon cu struguri  proaspeti.
Un desert simplu, rapid si parfumat cu lichior limoncello.
Rezultatul este minunat, serviti-o bine rece. Strugurii sunt crocanti, singura problema sunt samburii, ideal ar fi de folosit struguri fara samburi.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/clafoutis-cu-sttruguri.html
 
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g de struguri albi
  • 200 g de struguri negri
  • 4 oua
  • 150 g de zahar
  • 120 g de faina
  • 40 cl de lapte
  • 4 cl de limoncello
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clafoutis cu struguri:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Spalati strugurii, uscati boabele de strguri.

Amestecati boabele de struguri cu 100 g de zahar si cu lichiorul limoncello.

Lasati sa marineze 20 de minute.

Amestecati ouale cu restul de zahar. Adaugati faina si apoi treptat laptele.

Verificati coacerea cu lama unui cutit, trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca si decorati cu zahar puudra. Taiati in portii si dati la rece.

Serviti prajitura rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]