Desert ciocolata de casa cu migdale

de Merisor in Dulciuri, 23 Mar 2017 | 4571 vizualizari

 


Ciocolata de casă și salamul de biscuiți sunt dulciurile care mă duc cu gândul, cel mai ades, la copilărie.
Cred că majoritatea, pe vremea aceea, servea aceste deserturi cel puțin de sărbători.
Rapid de preparat, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui.
Cu timpul, rețetele s-au îmbunătățit, adăugându-se ingrediente care, pe atunci, nu prea se găseau: fructe confiate, semințe de toate felurile, sau diverse prafuri și arome.
Eu am ales de data aceasta să prepar ciocolată de casă cu migdale, pentru că băieții mei consumă aproape zilnic migdale.
Au citit ei că au multe proprietăți benefice organismului, dar dau și o senzație de sățietate.
Rețeta este cea clasică, așa cum probabil o știe oricine, însă eu am pus ceva mai multă cacao.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahăr
  • 100 ml apă
  • un praf sare
  • 85 g cacao neagră
  • 250 g lapte praf integral
  • 125 g unt (82%)
  • 4 ml esență de rom (2 fiole)
  • 50 g migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa cu migdale:

Amestecăm bine, într-un vas, cacaua cu laptele praf sau le cernem împreună. Punem zahărul cu apa pe foc și le fierbem până obținem un sirop bine legat, puțin mai gros decât cel de la dulceață (cam 10 minute îl fierbem, de când îl punem pe foc). Adăugăm și un praf de sare, pentru accentuarea gustului. Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm untul tăiat în bucăți mai mici. Amestecăm intens până la topirea untului și la omogenizarea compoziției. Adăugăm esența de rom și turnăm imediat siropul, peste amestecul de lapte praf și cacao. Amestecăm rapid și omogenizăm compoziția, apoi adăugăm migdalele. Eu am ales să pun ciocolata în forme de brioșe, pentru a-i da un aspect mai plăcut și pentru a o avea direct porționată. La baza formelor, am adăugat și câteva migdale tăiate. Ungem formele cu ulei, dacă dorim ca ciocolata să fie lucioasă, sau le umezim cu apă rece, pentru a se desprinde ciocolata ușor. Le umplem rapid cu compoziția de ciocolată și le dăm la frigider pentru câteva ore bune, pentru a se întări. Dacă nu mai avem răbdare sau avem musafiri și vrem ciocolata rapid închegată, dăm formele la congelator pentru 30 de minute (eu așa am făcut). Este foarte bună și o recomand cu drag, tuturor iubitorilor de ciocolată! După cum se vede și în poze, nu iese o ciocolată foarte tare ca și cea din comerț, este ușor cremoasă, dar bine legată.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie