Desert Ciambellone (chec)

de Adele in Dulciuri, 15 Mar 2021 | 4397 vizualizari

 

Este o reteta care se aseamana cu checul. Aici in Italia se foloseste la micul dejun sau o gustare la o cana de ceai.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 ml ulei sau 80 gr unt topit.
  • 50 ml lapte sau un iaurt de 100 ml.
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • arome dupa gust (vanilie / coaja de lamaie si portocala).
  • 50 gr cacao amara.
  • nuci ,alune sau ce tip de fructe uscate preferati.
  • Daca doriti puteti sa puneti deasupra o glazura de ciocolata.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Ciambellone (chec):

Se separa galbenusurile de albusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare , dupa care galbenusurile se mixeaza cu zahar, pana devin spuma si treptat se adauga uleiul sau untul topit. Se incorporeaza laptele sau iaurtul si treptat faina, praful de copt si aromele, la final se adauga albusurile spuma care se incorporeaza amestecand de jos in sus in mod uniform.

Intr-un castron se pun 3 linguri de compozitie cu cacao se amesteca bine.

Se pregateste tava, se tapeteaza bine cu ulei si faina (daca nu aveti o tava cu gaura puteti folosi clasica taca de chec ) se pune un strat de compozitie alba, se pune al doilea strat de compozitie maro si se amesteca usor cu o lingura; deasupra se pun bucati de nuci sau alune.(puteti pune si fructe uscate : smochine, prune, caise). Se da la cuptorul preincalzit la 180 ° C, pentru 35/40 minute, verificand coptura dupa 25 de minute.

Se lasa la racit, se poate pudra cu zahar sau se poate inveli in glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Ciambellone (chec)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu rahat