Desert cheesecake cu mure

de trifadalia in Torturi, 10 Iul 2018 | 2785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de branza
  • 500 gr crema de branza
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic de zahar vaniliat
  • 150 gr zahar pudra
  • 15 gr gelatina
  • 100 ml lapte cald
  • 100 ml apa
  • 200 gr mure
  • pentru blat:
  • 400 gr biscuiti
  • 200 gr unt topit
  • Pentru toppingul de mure
  • 200 gr mure
  • 30 gr zahar
  • 15 gr gelatina
  • 100 ml apa
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu mure:

Se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit, pana la omogenizare. Se pun biscuitii intr-o tava cu peretii detasabili si se preseaza bine. Peste ei pe margine se asaza murele, apoi tava se da la rece pentru 20 de minute.

Pentru crema se amesteca crema de branza (eu nu am avut crema de branza deci am amestecat branza de vaci su smantana pana a iesit o pasta mai moale) cu zaharul pana se dizolva bine. Intre timp se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute, dupa care gelatina se amesteca in laptele caldut. Se lasa deoparte.

Se pune frisca peste crema de branza rezultata si se bate incet 5 minute. Se adauga peste laptele caldut treptat pana ce se incorporeaza. Crema rezultata se toarna peste biscuiti, apoi se da totul la rece jumatate de ora.

Pentru jeleu se blendeaza murele, apoi se pun pe foc impreuna cu zaharul pana ce incep sa fiarba. Se da deoparte pana ajunge la temperatura camerei. Gelatina se pune la hidratat in apa rece 10 minute, apoi se adauga peste toppingul de mure. Se mai lasa 5 minute si se toarna peste crema de branza. Se da la rece de pe o zi pe alta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata Tiramisu