Desert cheesecake cu capsuni

de Codrutaz in Dulciuri, 1 Ian 2021 | 1481 vizualizari

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

  •  Blat biscuiti:
  • 200 g biscuiți digestivi mărunțiți
  • 100 g unt topit
  • 10 linguri lapte
  • Strat 1:
  • 400 g capsuni congelate
  • 200 g zahăr
  • 1 plic gelatină foi
  • 400 g crema brânză
    200  g smântână pentru frișcă
  • Esență vanilie
  • Strat 2:
  • 200 g căpșuni congelate
  • 100 g zahăr
  • 1 plic gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu capsuni:

Blat biscuiți: biscuiții se amestecă cu untul topit si laptele. Se presează în tavă cu ajutorul unui pahar.

Strat1: se hidratează gelatina. Căpșunile și zahărul se fierb pe foc până se îngroașă puțin (10-15 minute).

Se ia de pe foc și se adaugă foile de gelatină hidratate și esența de vanilie. Se lasă la răcit. După ce ajunge la temperatura camerei se mizează smântână pentru frișcă și crema de brânză. Se adaugă gemul de căpșuni și se pune peste stratul de biscuiți. Se bagă la congelator până pregătim al doilea strat.

Strat2: se hidratează gelatina conform informațiilor de pe ambalaj. Se fierb căpșunile cu zahărul câteva minute dupa care se pasează compoziția cu un blander. Se dă prin sită toata compoziția. La final se adaugă gelatina preparată conform informațiilor de pe ambalaj. Se pune peste stratul 2 si se da tortul 12 ore la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu visine, fara coacere