Desert chec marmorat

de Oana in Prajituri, 31 Ian 2017 | 40506 vizualizari

 

Sau chec zebra, oricum ar fi, este pufos si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 30 gr cacao
  • 50 ml apa fierbinte
  • 30 gr ulei
  • 8 gr zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec marmorat:

Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul vanilat si treptat zaharul, mixand pana obtii o bezea
Amesteca galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase.
Rastoarna galbenusurile peste albusuri si amesteca usor cu o spatula.
Adauga apoi treptat faina, amestecand de jos in sus cu spatula.
Imparte compozitia in doua castroane. Amesteca cacaua cu apa fierbinte si pune-o intr-un castron. In celalalt castron rade coaja de portocala.
Pregateste o tava de chec de 28 x 10 cm tapetata cu hartie de copt.
Pune cate o lingura de compozitie cu portocale, apoi deasupra o lingura din compozitia de cacao, alternand straturile pana se termina tot aluatul.
Presara deasupra fulgi de ciocolata.
Coace checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 45 de minute.
Scoate checul din tava si lasa-l la racit pe un grilaj, pe o parte, ca sa nu se lase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]