Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos

de Panacris in Prajituri, 5 Iun 2021 | 4274 vizualizari

 

S-a deschis sezonul căpșunilor, așa că nu puteam rata acest desert delicios! 😉 P.S. Am și eu un ghiveci cu căpșuni în balconașul de la bucătărie! O bunătate, marca LIDL! Nu credeam că vor rezista să facă și fructe, dar mai ales să se și coacă ;) Le-am aciziționat când erau doar înflorite ;) Culmea aveau flori fucsia! ;) Chiar sunt de păstrat și eventual donat crescătorilor de căpșuni consacrați! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • Albuș de ou 400 g ( cca. de la 12 ouă!),
  • Zahăr tos 200 g,
  • Oțet 1 lingură,
  • Sare roz de Himalya 1 lingură,
  • Făină de cocos 5 linguri,
  • Făină alba 5 linguri,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic.
  • Pentru umplutură:
  • Căpșuni cca. 300 g,
  • Cocos răzuit 4 linuri.
  • Pentru servire:
  • Căpșuni cca. 200 g,
  • Gelatină spray lichidă
  • Frișcă cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos:

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. De data asta l-am scos pe Thor la treabă, mixerul planetar, care în doi timpi și trei mișcări și-a făcut treabe pe deplin!

După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se continuă baterea.

După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt, făina alba și cea de cocos, cernută alternativ, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toate ingredintele.

Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie cubulețe. Apoi se adaugă în aluatul de bezea împreună cu nuca de cocoss răzuită și se amestecă ușor, ca să se înglobeze în masa de aluat.

Se taptează formele de chec cu foiae de pergament sau classic unse cu puțin unt/ulei și presărată făină, apoi se toarnă aluatul obținut și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 180 grade, apoi cca. 15 minute la 150 grade.

După ce trec testul scobitorii, brioșele se scot din cuptor, se lasă la răcorit.

 Pentru serivre  se pudrează din plin cu zahăr pudră, așa simplu.

Sau se ornează cu căpșuni întregi, decorate cu gelatină lichidă și asezonată cu frișcă bătută.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]