Desert cataif cu nuca

de mirela0911 in Prajituri, 8 Dec 2019 | 7435 vizualizari

 

Nu stiu reteta originala a acestui cataif insa am primit acesti taitei de la o cunostinta, impreuna cu modul de preparare. Reteta era cu mozzarela. A fost buna dar nu ne-a placut atat de mult ca cea dea fata, cu nuca. A fost un deliciu total, chiar daca nu arata, ca si aspect, la fel cu preparatele originale turcesti.

 

INGREDIENTE

  • 450 g taitei pentru cataif
  • 150 g unt topit
  • 250 g nuca
  • 800 ml apa
  • 1 si 1/2 cana de zahar
  • zeama de la o lamaie mare
  • coaja de lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cataif cu nuca:

Taiteii se rup mai marunt si se pun intr-un bol. Se topeste untul, se lasa usor sa se racoreasca si se toarna peste taitei. Se amesteca cu mana in asa fel incat untul sa fie distribuit uniform, peste toti taiteii.

Se unge bine o tava cu unt. Se toarna jumatate din cantitatea de taitei si cu ajutorul unei linguri se taseaza bine. Se presara apoi jumatate din cantitatea de nuca si deasupra se pune restul de taitei. Se distribuie uniform si se taseaza din nou. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute, pana cand incepe sa prinda o usoara culoare maronie. Se scoate din cuptor, se presara deasupra restul de nuca si se mai da 5-7 minute la cuptor.

Intre timp se prepara siropul. Apa cu zaharul se fierb impreuna pentru 5 minute. Se toarna sucul de la lamaie si putina coaja de lamaie. Se mai lasa sa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc.

Se scoate tava din cuptor, se lasa 5 minute sa se racoreasca apoi se portioneaza cu un cutit. Se toarna siropul peste toata suprafata si se lasa sa se insiropeze bine.

Se poate servi atat caldut cat si rece. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Taiteii trebuie sa fie bine amestecati cu untul topit.

2

Eu am preparat si varianta cu mozzarela, in loc de nuca se pune mozzarela, in rest totul la fel.

3

Trebuie sa fie bine insiropat iar cantitatea de zahar poate diferi in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cataif cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori