Desert budinca de chia cu granita de ciocolata

de katty in Dulciuri, 2 Aug 2020 | 2644 vizualizari

 

Retete de vara
O budinca sanatoasa si delicioasa de chia cu mure si o granita cremoasa de ciocolata neagra.
Puteti inlocui murele cu orice fructe va plac.
Reteta se face practic singura, in principiu tot ce ai de facut este sa astepti. Si asta este o adevarata provocare.

 

INGREDIENTE

  • Budinca de chia:
    • 3 linguri seminte de chia
    • 250 ml lapte de cocos
    • 1 lingura zahar pudra
    Granita de ciocolata
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 350 ml apa
    • 2 linguri zahar
    • 1 lingura lichior de cafea
    In plus:
    • mure
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de chia cu granita de ciocolata:

Pregatim mai intai granita de ciocolata. Punem apa si zaharul la foc si lasam sa dea 2-3 clocote, astfel incat zaharul sa fie topit. Dam jos si lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam ciocolata bucati. Punem lichidul la frigider sa se raceasca bine, Adaugam lichiorul, omogenizam , apoi turnam amestecul in masina de inghetata. Lasam sa mearga 25-30 de minute, dupa care scoatem  compozitia si o punem intr-o forma la congelator. Pentru a consuma granita racaim pur si simplu cu o furculita pentru a sparge granulele de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de chia cu granita de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Gabi