Desert bucte cu gem

de Criss in Dulciuri, 2 Dec 2017 | 23350 vizualizari

 

Buctele cu gem sunt de fapt niste gogosi umplute cu gem si coapte in cuptor. Aluatul e asemenea celui de cozonac, ba chiar va garantez ca din acest aluat veti avea un cozonac pufos, aromat, perfect, pe care il puteti umple cu nuca, mac, nutella sau ce va place. Aluatul meu e facut la masina de paine si de fiecare data va spun ca iubesc masina aceasta de paine, pentru ca intr-adevar isi face treaba in locul meu. Singura conditie pentru a obtine aluatul perfect este sa introduceti in ordinea corecta ingredientele in cuva masinii de paine. De restul se ocupa ea. :)
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 550 g faina 000 
  • 110 g zahar 
  • 1 ou + 1 galbenus 
  • 50 g unt topit 
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura iaurt gras 10% grasime 
  • 200 ml lapte caldut 
  • 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker 
  • coaja rasa de la o lamaie 
  • 1 plic drojdie uscata Dr.Oetker 
  • 1 borcan dulceata/gem, ce preferati 
  • 1 galbenus de ou 
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bucte cu gem:

In cuva masinii de paine se introduc ingredientele, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, iaurtul, oul + galbenusul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si in final drojdia. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, (la masina mea Moulinex, este programul 8, de 1 ora si 30 minute). In timpul framantarii, e bine sa deschideti capacul masinii si sa vedeti daca nu cumva aluatul e prea lipicios si moale. In acest caz, se mai adauga putina faina. La finalul programului, veti avea un aluat fin si matasos, dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos. 

Aluatul se imparte in 12 bile cat de cat egale. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, se adauga cate o lingura de gem/dulceata (de visine am pus eu), se unesc marginile si se pun buctele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera tava cu un prosop si se mai lasa la dospit 20 minute, dupa care se ung cu galbenus de ous si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, timp de 45 minute.

Se pudreaza cu zahar.  Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bucte cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

SassuViorica 1

28.02.2019, 11:59

Felicitari pentru reteta! am incercat-o, e minunata!

Criss 1

01.03.2019, 09:36

Multumesc! Ma bucur ca v-a placut!

VI 1

10.03.2025, 08:48

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "inghetata falsa"