Desert brownie cheesecake

de oanapl in Prajituri, 15 Apr 2020 | 2977 vizualizari

 

Dacă tot am cumpărat ciocolată din cămara bucătărașilor (cu galbenii adunați), m-am gândit să pregătesc o prăjitură. A dispărut din farfurie în mai puțin de 24 ore. Îmi plouă în gură numai când mă gândesc la ea. A fost absolut delicioasă. O bombă calorică ce-i drept, dar pe urmă facem puțină mișcare (dintr-o cameră într-alta) și dăm jos ce s-a depus :))

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolată neagră
  • 115 g unt
  • 70 g zahăr
  • 80 g făină
  • 3 ouă
  • un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • mure congelată
  • 2 căpșuni
  • 2 linguri făină
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert brownie cheesecake:

Se topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când. 

Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat, apoi se adaugă ciocolată răcită și se omogenizează. Se adaugă făina  și se încorporează ușor cu mișcări de jos în sus. Se toarnă amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt.
Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu zahărul măcinat, apoi se adugă oul și se mixează. Se adaugă făina și se omogenizează. Se toarnă crema de brânză peste compoziția de ciocolată și cu ajutorul unei furculițe se amestecă ușor, se marmorează. Se pun fructele peste cele 2 compoziții și se presează ușor.
Se coace în cuptorul preîncălzit 30-35 minute la 180 grade C, până când trece testul scobitorii. Se lasă să se răcorească și se servește.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brownie cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata si nuca de cocos