Desert briose cu pere si crema de branza

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 16 Sep 2018 | 3363 vizualizari

 

Daca tot se gasesc pere gustoase pe piata, am profitat si am facut ceva dulce. Pentru reteta m-am inspirat din Bucataria Ramonei.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 60 g unt moale
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 125 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)
  • 200 g pere curatate de coaja si cotor
  • Crema:
  • 120 g unt moale
  • 150 g branza pufoasa cu smantana
  • 100 g zahar pudra cernut
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu pere si crema de branza:

Se freaca untul cu zaharul. Se incorporeaza oul si un praf de sare. Se adauga laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Perele curatate de coaja si cotor se clatesc cu putina apa si se taie cubulete. Se incorporeaza in aluat, punand 1/3 deoparte.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu formele cu aluat, iar pe deasupra brioselor se pun celelalte cubulete de pere. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele sunt rumenite frumos. Se lasa sa se raceasca.

Crema se pregateste mixand toate ingredientele.

Inainte de a orna briosele, crema se mai da la rece pentru a se mai intari, apoi acestea se pot decora dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu pere si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert crema de zahar ars