Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

de Rocsi in Prajituri, 23 Iul 2018 | 4068 vizualizari

 

Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu, dar daca o sa le incercati, o sa va convingeti de asta. Puteti cuceri chiar si musafirii cu ele, nu doar pe cei din familie. Noi am fost atat de incantati, ca deja am repetat reteta. Sunt ceva de genul: briose moi, cu blat umed, coacaze acrisoare, bucati de ciocolata, iar bezeaua le completeaza perfect. Simt ca deja va fac cu ochiul!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
    • 5 oua
    • 50 gr unt
    • 40 ml ulei
    • 220 gr zahar
    • 160 ml lapte
    • 350 gr faina
    • 100 gr ciocolata neagra (am folosit ciocolata cu indulcitor)
    • 1/2 cana coacaze rosii (am folosit congelate)
    • 2 lingurite praf de copt
    • un praf de sare
    • 2 lingurite vaniliie
    Pentru bezea:
    • 5-6 albusuri
    • 5 linguri zahar
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea:

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se raceasca. Ouale le bateti cu sarea si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, untul topit, amestecati. Puneti laptele si vanilia. Cerneti faina, o incorporati in compozitia de mai sus, impreuna cu praful de copt. Ciocolata o taiati bucati mai mari. La final adaugati ciocolata taiata, coacazele si amestecati cu o paleta. Puneti compozitia de briose in forme (eu am folosit forme din hartie cartonata, mai mari), dar nu le umpleti mai mult de 3/4. Asezati formele intr-o tava mare. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 25-30 de minute.

Intre timp, pregatiti bezeaua: Puneti albusurile intr-un bol, le mixati pana devin spuma. Puneti zaharul treptat, mixati bine pana se topeste. La final adaugati zeama de lamaie. Dupa circa 25 de minute, scoateti briosele din cuptor, puneti beazeaua intr-un pos si le ornati. Le introduceti iarasi in cuptor, setati functia grill, dati la 190 de grade si le lasati pana se rumeneste usor bezeaua. Daca nu aveti functia grill, ridicati tava pe o treapta mai sus a cuptorului, dati la 190-200 de grade C si le lasati pana se rumeneste bezeaua. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Le pudrati cu zahar, le puneti frunzulite de menta si le serviti. Din aceasta cantitate mi-au iesit 12 briose mai mari.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si afine