Desert briose cu ciocolata

de Aletta in Dulciuri, 30 Iun 2017 | 2844 vizualizari

 

Am facut aceste minunate briose dupa reteta Cameliei si au iesit atat de bune.
Multumesc Camy ! 

 

INGREDIENTE

  • 210 g faina alba 000
  • 150 g zahar
  • jumatate de plic de praf de copt
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • 50 g ciocolata
  • 250 ml lapte
  • 60 g unt topit
  • esenta de lamaie
  • dulceata de capsuni
  • 200 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata:

Nu mi-au iesit atat de frumoase briosele ca ale Cameliei, dar important e ca au disparut repede de pe farfurie.

Se amesteca ingredientele uscate, faina, cacaua, praful de copt, zaharul.

Untul topit se amesteca cu ingredientele uscate, se adauga esenta de lamaie, eu asa am avut, laptele si se omogenizeaza. Am adaugat si bucati de ciocolata. 

Se coc la 180 la grade C, eu le am tinut cam 25 minute, am facut testul scobitorii, am oprit aragazul si le-am lasat la racit.

Cand sunt reci, se scobesc si se adauga in fiecare briosa, gem de capsuni sau oricare alt gem.

Am mixat 200 ml frisca, am adaugat un strop de colorant rosu si le-am ornat.

Se decoreaza dupa preferinte. 

TIPS-URI

1

esenta de lamaie se poate inlocui cu esenta de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu pere, nuci si crema caramel