Ador afinele, asa ca am facut 2 tavi maaari! Usor de facut, colorate si aromate.
Am pus afinele cu apa pe foc mic, am adăugat 50 de grame de zahăr și am gătit la foc mic, pentru 8-9 minute, zdrobind afinele. Am adăugat sucul de portocală și coaja, și am mai lăsat pe foc 2-3 minute.
Am strecurat apăsând cu o lingură, astfel încât să colectez tot piureul. Am lăsat la răcit.
Separat, am mixat ouăle cu restul de zahăr până și-au triplat volumul. Am adăugat chefirul și vanilia și am mai mixat 2 minute, după care am pus piureul de afine. Apoi am început să îngroș compoziția cu făina amestecată în prealabil cu praful de copt, și cernută.
Am umplut 2/3 din formele de brioșe și am pus 2-3 afine crude. Le-am copt pentru aproximativ 20 de minute la foc mediu, până s-au rumenit puțin.