Desert brazi de Craciun

de cristina1985 in Prajituri, 18 Dec 2021 | 3047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat;
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata amaruie (85% cacao)
  • 120 g unt
  • 130 g zahar pudra
  • 100 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 4 oua
  • Pentru glazura alba:
  • 1/2 albus ou
  • 75 g zahar pudra
  • zeama lamaie
  • Alte ingrediente:
  • crema de ciocolata (la borcan)
  • bomboane colorate
  • ornamente
  • putin unt pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert brazi de Craciun:

Aluat: Untul si ciocolata se topesc la bain-marie.Se lasa la racit. In acest timp se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, pana se albesc.Albusurile se bat spuma cu putina sare. 

Se adauga ciocolata topita cu unt, peste galbenusuri ,apoi faina cu praful de copt . Se pun treptat, albusurile  batute spuma  peste compozitie,amestecand usor. Se unge o forma de tort (cu diametru de 24 cm) cu unt si se presara faina. Se toarna compozitia si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 35 minute, sau pana trece testul scobitoarei.

Glazura: se amesteca zaharul pudra cu albusul crud si zeama de lamaie (pana rezulta o pasta  fluida).Se adauga zeama de lamaie, cat este nevoie.

Cand este gata blatul, se lasa la racit. Apoi se scoate,se taie felii si se ung cu crema de  ciocolata. Se pune glazura si se orneaza cu bomboane colorate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brazi de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert lasagna de ciocolata