Desert branzoaice

de diana_k in Prajituri, 9 Apr 2013 | 105153 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 550 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 50g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri unt topit si racit
  • 3 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahăr
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahăr de vanilie
  • coaja de lamaie

Umplutura:

  • 400g branza dulce
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • 2-3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert branzoaice:

Aluat: Se dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina si se lasa 10 minute la dospit.
Faina se cerne, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia umflata, se amesteca putin apoi se pun pe rand restul ingredientelor. Se framanta bine un aluat pe masa infainata. Se lasa la crescut timp de o ora si jumatate.

Intre timp se pregateste umplutura : branza bine scursa se amesteca cu oul, zaharul, coaja de lamaie si aromele. Eu folosesc blenderul de mana, astfel umplutura va fi mai fina, fara cocoloase. Se pot pune si stafide....copiilor mei nu le plac :(

Aluatul  crescut se intinde pe masa presarata cu faina si se imparte in patrate mari. Pe fiecare se pune cate o lingura de umplutura, se aduna capetele si se lipesc bine apoi si se asaza tava. Se mai lasa la crescut 20 minute, apoi se ung cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, se presara zahar deasupra si se dau la cuptor la 180 de grade. Imediat ce se scot din cuptor se acopera cu un prosop ud si se lasa la racit.
Se servesc pudrate cu zahar.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am facut cantitate dubla, de asta in imaginii apar doua tavii.

2

Optional, puteti adauga in umplutura si stafide inmuiate in esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă video