Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie

de gaby_duceag in Dulciuri, 17 Iun 2017 | 10052 vizualizari

 

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece.
Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura!

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 15 foi de placinta

Crema

  • 1,200 kg lapte
  • pastaie de vanilie/esenta de vanilie/zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • 100 g gris
  • 100 g faina alba
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie:

Prepararea e mai mult decat simpla.

Am inceput cu crema.

Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia.

Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele a ajuns la punctul de fierbere. Am amestecat continuu cu un tel, sa evit cocoloasele. Am fiert pana ce amestecul a devenit ca o budinca.

Am amestecat galbenusurile si zaharul si le-am adaugat in crema. Am omogenizat, apoi am lasat la racit.

Intre timp, am pregatit cate 5 foi de placinta pe care le-am suprapus, nu inainte de a unge pe fiecare cu unt topit si racit (cele 150 g).

Am impartit crema in trei parti egale. Am pus 1/3 peste cele 5 foi si-am impaturit bine.

Am invartit placinta obtinuta si-am mutat-o in tava in care am pus hartie pentru copt, apoi am pensulat-o bine cu unt.

Am procedat la fel cu celelalte foi si crema ramasa.

Am bagat tava la cuptor, pe treapta 3, la 190 grade C, programul cu ventilatie, si-am copt pana ce Bougatsa s-a rumenit frumos.

Am pudrat cu zahar pudra vanilinat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea