Doream să fac bomboane Raffaello de când am aflat că se pot prepara acasă, dar am tot amânat, inexplicabil, acest moment, până acum. Aceste bomboane pot fi făcute cu: alune de pădure, migdale, stafide, arahide, sau alte fructe. Pentru că n-am avut alune de pădure, am făcut bomboanele Raffaello cu arahide și au ieșit foarte bune, dar voi repeta rețeta și cu acest ingredient mai rar, pentru că am impresia că ar fi și mai bune...
Din ingredientele de mai jos (o porție) am făcut 41 de bomboane Raffaello.
În prealabil, se amestecă bine laptele praf cu 125 grame de nucă de cocos.
Se mixează bine untul moale cu zahărul pudră, se adaugă esența de vanilie și apoi laptele praf amestecat cu 125 de grame de nucă de cocos.
Când compoziția este omogenă, se iau două lingurițe din ea, se pune în mijloc o arahidă și se formează o biluță care se tăvălește prin restul de nucă de cocos (25 grame).
Se procedează la fel, până la epuizarea compoziției.
Bomboanele Raffaello se depozitează în frigider pentru 2-3 ore, după care pot fi servite.
Este mai bine ca aceste bomboane, din ingrediente naturale, care sunt ușor alterabile, să fie ținute la rece.
1
Scoateți untul din timp de la frigider ca să fie moale și ușor de prelucrat.
2
Folosiți zahăr pudră, care se dizolvă mai ușor.
3
Nu adăugați amestecul de lapte praf cu nucă de cocos, decât după ce s-a dizolvat zahărul.
4
Dacă veți amesteca laptele praf cu nuca de cocos, nu se vor forma cocoloașe când le veți adăuga în untul frecat spumă cu zahărul.
5
După modelare, țineți bomboanele 2-3 ore în frigider, înainte de servire.
6
Pentru că ingredientele sunt naturale, alterabile și fără E-uri care să le păstreze mai mult timp, în orice condiții, bomboanele Raffaello trebuie ținute la rece până la epuizare.