Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem

de Rahela Velicu in Dulciuri, 28 Dec 2020 | 3569 vizualizari

 

O reteta de biscuiti extra deliciosi pe care i-am preparat dupa o reteta germana. Asa ca i-am inscris in categoria "retete festive de iarna" 

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar pudra
  • 500 gr faina
  • 40 ml apa rece
  • esenta de vanilie
  • gem de caise

Ingrediente bezea:

  • 2 albusuri
  • 130 gr zahar pudra
  • 50 gr zahar tos
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem:

Mai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat tare, dar il lasam asa. Il punem cel putin 2 ore la frigider.

Pentru bezea mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam si zaharul pudra si zaharul tos si mixam pana cand devine o bezea tare si lucioasa. O dam la rece 15 minute, timp in care pregatim biscuitii.

Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foi subtiri. Taiem biscuitii in forma de floricele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Atentie: nu trebuie sa fie faina deasupra biscuitilor caci se va desprinde bezeaua.

Punem bezeaua intr-un pos si formam petalele florilor deasupra biscuitilor. Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 10-13 minute. Lasam biscuitii la racit.

Incalzim cateva secunde gemul la cuptorul cu microunde, apoi cu ajutorul unei seringi formam centrul floricelelor. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Folositi un gem/ marmelada din comert pentru ca nu are bucati de fruct si se poate folosi cu usurinta la biscuiti.

2

Se pastreaza chiar si 2 saptamani fara sa fie tinuti in cutii ermetic inchise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu smantana si nuca