Desert bezele cu ciocolata

de RODIMUR in Dulciuri, 1 Mar 2020 | 2364 vizualizari

 

Doream de mult timp să fac bezele cu ciocolată, dar am tot amânat, atât din cauza cuptorului meu, care cam arde, cât și pentru că nu prea eram sigură de reușita acestei încercări. Pentru că voiam ca bezelele să conțină ciocolată, nu doar să fie unse. Acum știu că sunt absolut minunate și poate că data viitoare voi mai mări cantitatea de ciocolată. De această dată, pentru a compensa faptul că n-am îndrăznit să adaug, în compoziția de bezele, decât 20 de grame de ciocolată, am mai folosit 20 de grame pentru a le decora.
Din ingredientele de mai jos am făcut 92 bezele și ar fi trebuit să fie cam 8 porții, dar nouă ne-au plăcut atât de mult, încât le-am dat gata în două zile (deci au fost doar 4 porții...!)

 

INGREDIENTE

  • 4 albușuri
  • 150 grame de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare extrafină
  • 1 lingură de amidon alimentar (opțional)
  • 20 de grame de ciocolată răzuită
  • Pentru decor:
  • 20 grame de ciocolată
  • 1 linguriță de smântână
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bezele cu ciocolata:

Albușurile se mixează spumă, cu praful de sare și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie. Se mixează întruna și apoi se adaugă în ploaie, câte o lingură, zahărul pudră.

Când compoziția este lucioasă și fermă, iar cristalele de zahăr nu se mai simt, se adaugă (opțional) amidonul alimentar și se mai mixează încă 2 minute.

Se adaugă ciocolata răzuită fin, care se încorporează ușor, cu furculița, amestecând cu mișcări de jos în sus.

Se pune compoziția într-un poș și se șprițează bezelele în tăvile pregătite dinainte, cu hârtie de copt.

Se dau tăvile la cuptorul preîncălzit, la cea mai redusă temperatură. Se lasă ușa deschisă la cuptor și coacerea bezelelor va dura cel puțin 90 de minute.

După acest interval de timp, se scot bezelele din cuptor și se decorează cu ciocolată (20 de grame) topită la bain-marie, cu o linguriță de smântână.

Se depozitează într-un loc uscat și răcoros, în recipiente închise ermetic.

TIPS-URI

1

Albușurile cresc mai repede și mai frumos, dacă se mixează mai întâi cu un praf de sare.

2

Amidonul alimentar este opțional (uneori, eu am făcut și bezele fără amidon!) și se adaugă spre sfârșitul preparării, când nu se mai simt cristalele de zahăr.

3

Este recomandabil să folosiți zahăr pudră, nu zahăr tos.

4

Răzuiți fin ciocolata adăugată în compoziția de bezele.

5

Coaceți bezelele în cuptorul cu ușa deschisă, la temperatura cea mai mică.

6

Păstrați bezelele în recipiente închise ermetic, într-un loc uscat și răcoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blaturi din bezele